Успостављена директна авио-линија Хургада - Бањалука – Хургада

Срна
Успостављена директна авио-линија Хургада - Бањалука – Хургада

БАЊАЛУКА - Директна линија Хургада-Бањалука-Хургада египатске авио-компаније „Ер-Каиро“ успостављена је данас на бањалучком Аеродрому.

На овој релацији авион ће саобраћати два пута седмично - уторком и петком.

Генерални директор Аеродрома Бањалука Милан Рачић рекао је да је ова авио-линија још један успјешан пројекат овог предузећа, те да ће значајно допринијети развоју Републике Српске.

-До краја године очекујемо још најмање двије нове дестинације, што ће допринијети значајном оживљавању нашег аеродрома и кориштењу његовог потенцијала - рекао је Рачић.

Он очекује да линија до Египта буде успостављена током цијеле године, јер постоје потенцијали за путовање путника ка тој земљи и у зимском периоду.

-Надамо се да ћемо у наредном периоду појачано радити на промоцији туризма Републике Српске, како бисмо имали добру размјену туриста који долазе из различитих земаља, јер Српска и БиХ имају шта да покажу - рекао је Рачић.

Министар трговине и туризма Републике Српске Сузана Гашић рекла је да ће ресорно министарство уложити све напоре да се у наредном периоду успостави још сличних линија.

-Немогуће је развијати туризам, али ни трговину, уколико нисмо повезани ауто-путевима, цестама или аеродромима - рекла је Гашићева.

Прве путнике који су из Бањалуке авионом отпутовали ка Хургади испратио је и амбасадор Египта у БиХ Јасер Сорур, који је изразио наду да ће путника на овој линији бити све више.

Он је истакао да је туризам један од важнијих сектора који утиче на привредни и економски развој земље, те којем треба посветити пажњу у наредном период.

-Данашњи лет је први корак на успостављању сарадње на чијем ћемо развоју радити у наредном период - рекао је Сорур.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана