Ускоро радови на три пројекта из помоћи Србије

Срна
Ускоро радови на три пројекта из помоћи Србије

БИЛЕЋА - У Билећи се у наредном периоду очекује почетак радова на три пројекта вриједна 1,8 милиона КМ, који ће бити реализовани из средстава Србије, а требало би да буду завршени у овој години, речено је Срни у Општини Билећа.

У плану је да из помоћи Србије у Билећи буду реализована три пројекта - проширење зграде вртића са четири учионице и око 100 нових мјеста за дјецу, изградња секундарне водоводне мреже у селу Баљци и обнова зграде билећке Народне библиотеке "Владимир Гаћиновић".

"Јавни позиви за реализацију тих пројекта биће расписани чим се стекну услови, а документација је спремна", истакли су у општини. Из Општине Билећа додају да очекују да ће средства из Србије за пројекте у Билећи бити одобрена након усвајања ребаланса буџета у Србији и пребачена републичким институцијама Српске, а у плану је да извођачима буду исплаћена по завршетку радов.

Предсједник Србије Александар Вучић најавио је средином фебруара на заједничкој конференцији за новинаре у Београду са предсједником Републике Српске Милорадом Додиком помоћ Србије Билећи заједно са још четири општине у Српској.

Вучић је тада навео да ће Србија, осим неких општина које је помагала у Републици Српској, али и на територији Федерације БиХ, додатно помоћи Гламочу, Дрвару, Петровцу и Грахову, као и општинама из Републике Српске - Соколац, Рудо, Вишеград, Невесиње и Билећа. У Билећи је прошле године, од већих пројеката, реализована и реконструкција тротоара у ужем дијелу града, за шта је Влада Републике Српске обезбиједила 300.000 КМ. /

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана