Ускоро изградња стамбених јединица за 455 породица у РС

Срна
Foto: Срна

БАЊАЛУКА - У Бањалуци су данас потписана 24 уговора за извођење радова на 455 стамбених јединица на подручју 26 општина у Републици Српској за избјегла и расељена лица и повратнике, укупне вриједности око 16,5 милиона КМ.

Стамбене јединице се раде у оквиру Регионалног програма стамбеног збрињавања - потпројеката "БиХ два", "БиХ пет" и "БиХ шест".

Министар за људска права и избјеглице у Савјету министара Милош Лучић рекао је новинарима у Бањалуци да је завршетком грађевинских радова планирано да 455 породица добије кров над главом.

Он је навео да је циљ Регионалног програма стамбеног збрињавања да се до 2022. године изгради 3.200 стамбених јединица и додао да их је до сада изграђено 1.830. Лучић је рекао да су највећи донатори овог програма ЕУ, Влада САД, те Швајцарска, Данска и Италија.

Директор Фонда за повратак БиХ Бојан Нинковић рекао је да се, од 24 уговора, 15 односи на извођење радова, а девет на стручно-технички надзор над радовима. Вршилац дужности директора Републичког секретаријата за расељена лица и миграције Љубо Нинковић нагласио је да је ријеч о изградњи 440 кућа, те објекта са 15 станова.

 Он очекује да ће у наредних годину дана бити стамбено збринуто 455 породица.  

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана