Уручене прве "Поносне картице" вишечланим породицама

Срна
Foto: Срна

КОТОР ВАРОШ - У Котор Варошу данас су уручене прве "Поносне картице" породицама са троје или више дјеце из ове локалне заједнице, уз помоћ којих могу да остваре попуст код привредних субјеката који учествују у овом пројекту.

Картице су уручили предсједник Фондације "За породицу" Драган Дакић и начелник општине Котор Варош Зденко Сакан.

Сакан је рекао Срни да ће у првој подјели "Поносне картице" добити 223 породице.

"Надам се да то није крај и да ће бити још породица које испуњавају услове. Ово је значајан пројекат за који се надамо да ће поправити демографску слику и Котор Вароша и Републике Српске", истакао је Сакан.

Он је изразио очекивање да ће се и локални привредници у већем броју одазвати овом позиву.

"Овај програм помаже и привредницима јер им се шири тржиште, односно бенефите имају и вишечлане породице и привредници, тако да не сумњам да ће наши привредници дати пуну подршку", нагласио је Сакан.

Предсједник Фондације "За породицу" Драган Дакић је поручио да су вишечлане породице добиле и "Нестро картице" које омогућавају значајне попусте на гориво и остале производе које нуди та фирма.

Према његовим ријечима, стимуланс привредницима треба да буде намјера да учине нешто добро, да по мањој маржи остваре већи обим продаје робе и услуга и тиме остваре већи профит.

Из Одјељења за друштвене дјелатности општине Котор Варош позивају породице које се нису до сада пријавиле, а желе да остваре право на картицу, да то учине, а они које данас нису преузели своје картице то могу учинити наредних дана у просторијама општине на шалтер-сали.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана