Уручена увјерења за 38 полазника обуке за Жандармерију

Срна
Foto: Срна

БАЊАЛУКА - У Залужанима код Бањалуке данас су уручена увјерења за 38 полазника обуке пете класе за полицијске службенике Жандармерије Министарства унутрашњих послова /МУП/ Републике Српске који су успјешно окончали овај процес након три мјесеца обуке.

Министар унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач рекао је да су полазници обуке за Жандармерију прошли физичку, тактичку и ватрену обуку.

"На овај начин настављамо даље да обучавамо наше јединице Жандармерије широм Републике Српске да би могли на терену успјешно да спроводе све акције, борбу против организованог криминалитета, борбу против евентуалног извршења терористичких аката и све задатке који се поставе пред њих", изјавио је Лукач новинарима.

Лукач је најавио да ће убрзо бити настављена обука са шестом групом Жандармерије из свих јединица Жандармерије из читаве Републике Српске.

Овом догађају, осим министра Лукача, присуствовали су директор Полиције Републике Српске Синиша Кострешвић, као и представници Центра за обуку МУП-а Републике Српске у Залужанима.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана