Уручена признања за спортску сарадњу Српске и Србије

Срна
Foto: Срна

БЕОГРАД - У Београду су данас заслужним појединцима уручена "Посебна признања за развој и унапређење спортске сарадње Србије и Републике Српске", а међу добитницима је српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик.

Признања додјељују Савез за спорт и рекреацију Српске и Бициклистички савез Српске, а церемонија је одржана у Руском дому.

У име Додика признање је примио шеф Представништва Републике Српске у Београду Млађен Цицовић, а саопштено је да је у плану повезивање спортске сарадње Српске, Србије и Русије, уз оснивање Центра за развој спортске сарадње у Београду, Бањалуци и Москви.

Цицовић је, у име Додика, пренио најискреније поздраве и захвалност, као и подршку пројекту бициклистичке трке Београд-Бањалука који на прави начин представља и Српску и Србију.

Он је истакао да ова трка представља прави примјер како треба да сарађују Српска и Србија, као и да се њоме представљају традиција и култура, показује значај српског јединства, али и обавља важан посао на очувању српског идентитета, језика, културе.

"Ово спортско такмичење је наше, али и свјетско, јер се бодује за свјетски куп", рекао је Цицовић.

Директор Савеза за спорт и рекреацију Републике Српске Владимир Куваља уручио је признања у виду плакета и Цицовићу и Представништву Републике Српске, као и директору Руског дома Јевгенију Баранову, амбасадору БиХ у Сјеверној Македонији Драгану Јаћимовићу, док је познати београдски адвокат Горан Петронијевић као посебан поклон добио џепни сат са посветом.

Куваља је директору Руског дома Баранову, у име народе Републике Српске, уручио и дрес руске првакиње Марине Летајеве, којој је Куваља одлучио да током проглашења најбољих у индивидуалном хронометру, пусти руску химну и поред свјетске забране, након што је на Палама, у Источном Сарајеву, освојила прво мјесто.

Баранов је, захваливши за признање, рекао да до данас у називу Руског дома, за науку и културу, није било спорта, али да ово признање види као аванс и да се нада да ће у наредним годинама бити додат и спорт, као знак братских односа.

Међу добитницима, којима ће признања бити уручена накнадно, су и министар омладине и спорта Србије Вања Удовичић, министар породице, омладине и спорта Републике Српске Соња Давидовић, предсједник Олимпијског комитета Србије Божидар Маљковић, замјеник градоначелника Београда Горан Весић и други.

Додјелу признања организовало је Представништво Републике Српске у Србији, Савез за спорт и рекреацију, те Центар за развој спортске сарадње Србије и Републике Српске.

Владе Србије и Републике Српске прогласиле су Међународну бициклистичку трку "Београд - Бањалука" за догађај од највеће важности за сарадњу Србије и Српске у области спорта.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана