Упозорење возачима: Опрезно због поледице

Срна
Упозорење возачима: Опрезно због поледице

БАЊАЛУКА - На путевима у Републици Српској и Федерацији БиХ јутрос се вози по сувом и мјестимично влажном коловозу, поледице има у вишим предјелима, на мостовима, вијадуктима и прилазима тунелима, а јак вјетар у дува на југозападу, саопштено је из Ауто-мото савеза (АМС) Српске.

Возачима се савјетује да на магистралном путу Ливно-Шуица возе опрезно јер су учестали изласци дивљих коња на коловоз. Измјене у саобраћају су на мјестима извођења радова, на путним правцима Приједор-Козарац због изградње ауто-пута, затим Градишка-Нова Топола-Клашнице, Брод на Дрини (Фоча)-Хум (Шћепан Поље), код Добоја гдје је у току градња ауто-пута, у тунелима Чиљеговићи на путу Лапишница-Љубогошта и Сијерачке стијене на путу Добро Поље-Миљевина.

На магистралном путу Градишка-Козарска Дубица, на улазу у Орахову, због активираног клизишта саобраћај се одвија успорено. Због оштећења мостова преко ријеке Буковице у мјесту Горњи Подградци и ријеке Јабланице у мјесту Совјак на локалним путевима, обустављен је саобраћај и преусмјерен на алтернативне путне правце.

Измјене у саобраћају су и на путевима Стари Угљевик-Главичице, Фоча-Горажде у Филиповићима и Укрина-Горња Вијака. Вангабаритни превоз креће се путним правцем Станић Ријека-гранични прелаз Брод, па се возачима савјетује да возе опрезније и поштују упутства овлаштених лица из пратње.

Спорије се због радова саобраћа на магистралним путевима Јајце-Доњи Вакуф у тунелу Скела и Мостар-Столац. 

На граничним прелазима нема дужих задржавања.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана