Упаљен жути метеоаларм, данас до 37 степени Целзијусових

Срна
Упаљен жути метеоаларм, данас до 37 степени Целзијусових

БИЈЕЉИНА- Метеоаларм је за данас због најављене високе дневне температуре и могућих грмљавинских непогода издао жуто упозорење за цијелу Републику Српску и ФБиХ.

У Републици Српској и ФБиХ за данас је прогнозирано веома топло вријеме са температуром ваздуха на југу и сјеверу око 37 степени Целзијусових, али су послије подне могући пљускови са грмљавином.

Развој дневне облачности се очекује током дана и послије подне, што ће мјестимично условити каткотрајне пљускове, грмљавину, а могуће су и локалне непогоде.

Нестабилно ће бити од сјеверозапада ка сјевероистоку, али и од централних предјела ка југоистоку, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Највиша дневна температура ваздуха од 27 до 33, на југу и сјеверу око 37 степени Целзијусових.

Дуваће слаб до умјерен југозападни вјетар, западни на моменте и појачан у зони падавина.

На подручју Бањалуке, Требиња, Приједора, Фоче и Вишеграда очекује се да температура ваздуха током дана буде у распону од 32 и од 35 степени Целзијусових, а локално и више. Једино ће у планинским крајевима бити свјежије.

Локалне грмљавине очекују се на подручју Сарајева, Мостара, Бањалуке, Тузле, Ливна, Бихаћа, Фоче, Вишеграда и Приједора, објављено је на сајту Републичког хидрометеоролошког завода.

Жуто упозорење значи да вријеме може бити потенцијално опасно. Прогнозиране временске појаве нису неуобичајене, али се савјетује опрез.

Јутрос преовладава претежно сунчано вријеме.

Температура ваздуха у осам часова: Соколац 12, Бјелашница 13, Калиновик, Рудо, Чемерно и Гацко 15, Фоча, Хан Пијесак и Шипово 16, Вишеград, Бугојно и Иван седло 17, Мркоњић Град и Градишка 18, Сарајево, Сански Мост, Зеница и Билећа 19, Бањалука, Приједор, Тузла и Рибник 20, Добој, Бијељина, Требиње и Мраковица 22, Градачац и Мостар 23, те Бихаћ 24 степена Целзијусова.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана