Упаљен метеоаларм: Ево какво нас вријеме очекује до понедјељка

ГС
Упаљен метеоаларм: Ево какво нас вријеме очекује до понедјељка

Метеоролози у БиХ су за суботу прогнозирали дјелимично ведро и нестабилно вријеме, повремено са пљусковима и слабом грмљавином.

Очекује се слаб вјетар, у Босни сјеверног смјера, а у Херцеговини југозападног смјера. Најнижа јутарња температура већином између 10 и 16 степени Целзијусових, на југу земље до 18 степени.

Највиша дневна температура углавном је између 22 и 27 степени Целзијусових. У недјељу, 11. јуна 2023, у Босни и Херцеговини се очекује претежно облачно и даље нестабилно вријеме. Широм земље се очекују локални пљускови праћени грмљавином. Изгледни су и обилнији пљускови. Вјетар слаб сјеверног смјера.

Најнижа јутарња температура већином између 10 и 15 степени Целзијусових, на југу земље до 18 степени. Највиша дневна температура углавном између 19 и 24 степена, на југу земље до 27 степени.

У понедјељак се у Босни очекује претежно облачно вријеме, повремено уз слабије локалне пљускове. У Херцеговини сунчаније уз умјерено наоблачење. Вјетар ће бити слаб сјеверног смјера.

Најнижа јутарња температура већином је између 11 и 16 степени Целзијусових, на југу земље до 18 степени. Највиша дневна температура углавном између 19 и 24 степена, на југу земље до 29 степени Целзијусових.

За данас је, иначе, упаљен жути метеоаларм за регије Бихаћ, Сарајево, Тузла, Фоча, Бањалука, Вишеград.

- Будите у току са актуелном временском прогнозом. Очекујте мање сметње у активностима на отвореном. Будите свјесни да се могу појавити олује са грмљавином. Будите посебно пажљиви у изложеним подручјима, као што су планине, шуме и отворени терени. Сметње у вањским активностима су могуће - упозоравају из ФХМЗ-а.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана