УО Компензационог фонда: Утврђен приједлог уредбе о туристичким ваучерима

ГС
УО Компензационог фонда: Утврђен приједлог уредбе о туристичким ваучерима

БАЊАЛУКА - Управни одбор Компензационог фонда Републике Српске утврдио је данас приједлог уредбе о условима и начину коришћења туристичких ваучера за субвенционисано плаћање смјештаја у Српској, који је упућен Влади Републике Српске на разматрање.

Раније је речено да је планирано да у Републици Српској буде емитовано 50.000 ваучера вриједности од 100 КМ, који ће моћи да добије сваки пунољетни грађанин Српске, а којим ће моћи да покрије дио трошкова боравка на некој од туристичких дестинација у Сроској.

На првој сједници Управног одбора Компензационог фонда донесен је Статут, Пословник о раду и рјешење о именовању координатора Управног одбора овог фонда, саопштено је из Бироа Владе за односе са јавношћу.

Статутом се уређују организација, дјелатност, органи, начин распоређивања и коришћења средстава Фонда, извори финансирања и остала питања од значаја за рад и пословање.

Циљ Фонда је санирање посљедица и потешкоћа насталих усљед ширења заразне болести изазване вирусом корона у Републици Српској, а остварује се пружањем директне подршке предузетницима и пословним субјектима у Српској који су претрпили или трпе штету.

Циљ Фонда је и пружање подршке здравственом сектору Републике Српске у заштити и спречавању ширења новог вируса корона.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана