Унапређење рада Канцеларије за националне мањине у Бијељини

ГС
Унапређење рада Канцеларије за националне мањине у Бијељини

Градоначелник Бијељинe Љубиша Петровић, са сарадницима, учествовао је на састанку посредством видео-линка са представницима Федералне уније европских националности (ФЕУН), на којем је разговарано о новом пројету који покреће ФУЕН са Њемаком организацијом за међународну сарадњу (ГИЗ) на западном Балкану у сарадњи са Градом Бијељина и Удружењем грађана "Отахарин".

Нови пројекат имаће за циљ јачање механизама и унапређење већ успостављених структура које се односе на рад Канцеларије за националне мањине у Граду Бијељина.

На данашњем састанку извршена је анализа постојећих механизама на примјеру рада Канцеларије за националне мањине у Бијељини, добре праксе, као и могућност преноса знања на друге земље западног Балкана.

У претходном периоду Град Бијељина је са поменутим партнерима успјешно реализовао пројекат који се односи на успостављање платформи за социјални дијалог у Тетову, у Сјеверној Македонији, и отварање Канцеларије за националне мањине у Бијељини, иначе, првој таквој канцеларији у БиХ.

Градоначелник Бијељине Љубиша Петровић дао је пуну подршку имплементацији овог пројекта и изразио задовољство због наставка сарадње у овој области.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана