Умјесто подршке обиљежавању Дана независности САД набављени таблети за ученике основних школа у Бањалуци и Тузли

PR
Умјесто подршке обиљежавању Дана независности САД набављени таблети за ученике основних школа у Бањалуци и Тузли

Ове је године Addiko банка умјесто традиционалне подршке обиљежавању Дана независности САД, одлучила финансирати набавку 16 таблета за социјално угрожене ученике.

Таблети су подијељени ученицима ОШ Станко Ракита из Бањалуке и ОШ Нови Град из Тузле, са намјером да би се барем дјеломично ублажиле посљедице пандемије корона вируса на образовање. Обиљежавање Дана независности САД ове се године неће одржати у обичајеном формату, те је Addiko банка средства намијењена за овај догађај усмјерила за подршку образовном систему.

„Захвални смо Addiko банци што су се одазвали нашем позиву и помогли да сва дјеца равноправно прате онлине наставу”, истакла је Сабина Јогунчић, директорица ОШ Нови Град из Тузле.

„Извођење онлине наставе био је изазов за наше образовање и прије ове ситуације. Иако је епидемија корона вирусом у потпуности измијенила наш традиционални начин предавња, односно слушања наставе, припремила нас је за сличне ситуације у будућности, а донација Addiko банке нас је додатно приближила будућности”, истакао је Миленко Дујаковић, директор ОШ Станко Ракита из Бањалуке.

Друштвено одговорне активности Addiko Банке усмјерене су на пројекте за помоћ дјеци, који се реализују у сарадњи са вртићима, школама, те другим установама намјењеним дјеци.  #USAinBiH

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана