Умичевић најавио донацију Клиници за инфективне болести УКЦ-а

Срна
Foto: Aрхива

БАЊАЛУКА- Технички директор Фабрике обуће "Бема" Бањалука Маринко Умичевић најавио је да ће медицинском особљу Клинике за инфективне болести Универзитетског клиничког центра /УКЦ/ Републике Српске у Бањалуци ускоро обезбиједити топле пелерине у знак захвалности и као вид признања за све што чине током пандемије вируса корона.

"Вјерујем да ће им значити, да им буде топло током зиме на радном мјесту на којем проводе више времена него икад", рекао је Умичевић Срни.

Он је нагласио да се данас широм свијета обиљежава Међународни хуманитарни дан, као подсјетник да се сваки дан мора чинити добро.

"Прије неколико дана сам напустио УКЦ и отишао на кућно лијечење, уз пристанак да долазим у болницу на терапије, а све са намјером да бих собу у којој сам лежао уступио неком другом", истакао је Умичевић.

Према његовим ријечима, медицинско особље Клинике за инфективне болести је апсолутно припремљено, предано и спремно одговара изазовима у вези са пандемијом вируса корона.

Он је похвалио рад начелника ове клинике Антоније Верхаз, докторицу Снежану Ритан и цијели тим, те истакао и предан рад младог особља, дјевојака и младића између 20 и 30 година старости, који су, сматра он, обучени и посвећени овом послу.

Умичевић каже и да је ова клиника веома добро опремљена, те да има довољно лијекова и медицинских средстава.

Он је велико признање упутио и директору УКЦ-а Влади Ђајићу, који, како је нагласио, успјешно руководи овом здравственом установом у вријеме великих изазова.

"Лично сам се увјерио да је на лијечењу у УКЦ-у био велики број политичара из власти и опозиције. Жао ми је што је већина припадника опозиције излазила из ове здравствене установе, а да није похвалила рад и велики труд медицинског особља", навео је Умичевић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана