Укинуто стање природне несреће у Кантону Сарајево

Срна
Foto: гс

САРАЈЕВО - Влада Кантона Сарајево прогласила је данас престанак стања природне несреће од поплава на подручју Кантона Сарајево.

Одлука је донесена на приједлог кантоналног Штаба цивилне заштите који је процијенио да су стекли услови за то, те да даље санирање посљедица поплава могу успјешно завршити органи управе и други, те правна лица у оквиру својих редовних дјелатности.

"Сви руководиоци кантоналних министарстава, самосталних кантоналних управа и кантоналних управних организација, јавних установа и институција, као и руководиоци градских и општинских служби за управу, те руководиоци јавних предузећа и других правних субјеката су у обавези да у оквиру редовних дјелатности врше и додатне послове који се односе на отклањање посљедица узрокованих поплавама све док постоји потреба за то", прецизирано је у одлуци.

Кантонална комисија задужена је да изради збирни извјештај о процјени штете, након што буду достављени извјештаји општинских комисија.

Збирни извјештај биће кантоналној Влади достављен најкасније 15 дана од дана сачињавања ради исплате средстава за санацију штете.

Данашњом одлуком Владе, стављена је ван снаге одлука о проглашењу стања природне несреће од 8. новембра.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Рођене 23 бебе
Рођене 23 бебе
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана