УКЦ: Ускоро отварање прве банке хуманог млијека у Српској

Срна
УКЦ: Ускоро отварање прве банке хуманог млијека у Српској

БАЊАЛУКА - У завршној фази је већина грађевинских радова на адаптацији и опремању простора Банке хуманог млијека и поликлиничког дијела Клинике за дјечије болести на Универзитетском клиничком центру /УКЦ/ Републике Српске у Бањалуци, речено је Срни из УКЦ-а.

На простору од 800 метара квадратних завршени су радови на машинској фази /климатизација, вентилација и гријање/, те на електро инсталацијама, речено је из УКЦ-а.

"Постављене су унутрашња и вањска столарија, урађени нови преградни зидови. Тренутно се изводе молерајски радови и за крај остају подови и уношење намјештаја и опреме", додали су из УКЦ-а.

Почетком септембра требало би да то буде финализовано, речено је из УКЦ-а. Из УКЦ-а су истакли да вриједност пројекта прве Банке хуманог млијека у Републици Српској и одвајања поликлиничког од стационарног дијела Клинике за дјечије болести износи 1.500.000 КМ, од чега је 676.734 КМ прикупљено за Банку хуманог млијека.

Средства за покретање прве Банке хуманог млијека у Српској прикупљана су 2020. године у оквиру 11. хуманитарне акције "С љубављу храбрим срцима", која је организована под покровитељством предсједника Републике Српске Жељке Цвијановић.

Банка хуманог млијека од огромног је значаја, јер ће свим пријевремено рођеним бебама, а њих је у Републици Српској годишње око 350, помоћи да израсту у здраву дјецу. Овакве банке већ постоје у Србији и Хрватској.  

 

 

 

Белинда Карлајл: Тиха патња мушкараца осамдесетих данас изгледа овако ФОТО

Осамдесетих година фасцинирала је мушкарце својом лепотом, али чини се да је сада у потпуности заборављена.

Певачица Белинда Карлајл (63) стекла је славу као чланица женског поп бенда Тхе Го-Го'с, за који се сматра да је један од најуспешнијих женских бендова свих времена и прва група чије су чланице писале своје песме и свирале своје инструменте.

После распада групе 1985. Белинда је започела успешну соло каријеру хитовима Мад Абоут Yоу, Хеавен Ис а Плаце он Еартх, И Гет Њеак, Цирцле ин тхе Санд, Леаве а Лигхт Он, Суммер Раин...

Њен приватни живот обележили су пороци и проблематично понашање, о чему је својевремено говорила за Гардијан: "После три деценије зависности од кокаина добро је да нисам мртва. Требало би да изгледам као фантом из опере, само са две рупе на лицу. Ја волим да контрирам по природи и верујем да је моја зависност била последица тога. Увек сам хтела да будем лоша девојчица. Волела сам оне опскурне филмове о наркоманима, због којих сам још више желела да се дрогирам. Једноставно сам рођена таква", рекла је.

Са 47 година је престала да се дрогира, пије и пуши и окренула се медитацији и будизму.

Упркос разним кризама, успела је да остане у браку са политичарем и филмским продуцентом Морганом Мејсоном већ 35 година, са којим има сина Џејмса.

Данас, Белинда је посвећена соло каријери. Она и даље наступа широм света и многи је хвале зато што није одустала од музике.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана