Удружење ''Кућа добрих тонова" из Сребренице помаже сиромашне

Срна
Foto: Срна

СРЕБРЕНИЦА- Удружење "Кућа добрих тонова" из Сребренице, које се бави музичким образовањем дјеце и омладине, реализовало је хуманитарну акцију обезбјеђења и дистрибуције огревног дрвета и прехрамбених пакета за 70 социјално угрожених породица и самаца.

Акцијом су обухваћене сиромашне породице и појединци из Сребренице, Братунца, Поточара и Скелана.

У овом удружењу кажу да су приликом покретања ове хуманитарне активности наишли на разумијевање и подршку партнерских организација из Њемачке и Холандије, које су им обезбиједиле више од 12.000 КМ за набавку огрева и хране.

Студенти који стичу музичко образовање у "Кући добрих тонова" укључили су се у акцију, паковали намирнице и пакете са храном и достављали их на кућне адресе сиромашних породица.

У овом удружењу истичу да су акцију организовали да би најсиромашнијим становницима братуначке и сребреничке општине помогли да лакше поднесу кризу изазвану пандемијом вируса корона.

Бошко Тојчић из Сребренице каже да због здравствених тешкоћа и недостатка новца није успио да обезбиједи огрев за зиму.

"Обрадовао сам се и ријешио бриге када су ми музичари рекли да су ми допремили палету дрва", каже Тојчић, захваљујући за помоћ и констатујући да бољи поклон никад није добио.

Удружење "Кућа добрих тонова", осим музичким образовањем дјеце и омладине, бави се и организовањем разних едукативних садржаја и курсева страних језика.

Мисија овог удружења је да осмишљава и креира музичке и друге садржаје за дјецу и младе различите етничке припадности руководећи се њиховим и интересима заједнице и развијајући универзалне друштвене вриједности.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана