Ученици Медицинске школе „Петар Кочић“ уписани у друге школе

СРНА
Ученици Медицинске школе „Петар Кочић“ уписани у друге школе

БАЊАЛУКА- Министар просвјете и културе Републике Српске Наталија Тривић рекла је да је ученицима приватне Средње медицинске школе "Петар Кочић" у Бањалуци омогућено да несметано наставе образовање, након што је ова школа отказала упис у први разред нове школске године.

Тривићева је нагласила да су ученици уписани у четворогодишње средње школе које су одабрали сходно њиховим интересовањима. "На овај начин смо заштитили ученике и омогућили им да несметано наставе процес образовања", поручила је Тривићева.

Она је истакла да приликом инспекцијске контроле у Средњој медицинској школи "Петар Кочић" није затечено лице које је преузело власништво над школом.

"Инспекција је издала налог да до краја дана, а у законском року од три дана, доставе потврде, односно рјешења о регистрацији у Суду да бисмо могли даље да спроводимо мјере", рекла је Тривићева новинарима у Бањалуци.

Тривићева је поручила да ресорно министарство неће остати оглушено на поступања која, како је рекла, нису долична, када је ријеч о образовању. "Уколико имате субјекте који представљају образовање, без обзира што је ријеч о приватним школама, образовање је област система Републике Српске и сигурна сам да ће Инспекторат у складу са овим овлашћењима дати и одређене мјере", закључила је Тривићева.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана