У УКЦ Српске одржана едукација на најмодернијем ласерском апарату Луменис М22

ГС
Foto: Фејсбук

БАЊАЛУКА- У Универзитетском клиничком центру Републике Српске данас је одржана завршна (напредна) едукација на најмодернијем ласерском апарату Луменис М22 из области дерматологије којег не посједује нико у региону, а који ће се користити у Клиници за кожне и полне болести УКЦ Републике Српске.

M22™ је савремена модуларна ласерска мулти-апликацијска платформа за лијечење више од 30 стања коже и уклањање нежељених длачица. Користе га љекари широм свијета у лијечењу великог броја пацијената и стања са изврсним резултатима.

- Опредјељење пословодства УКЦ Републике Српске су улагање у знање и вјештине наших запослених, као и у набавка савремене и софистициране медицинске опреме - рекао је присуствујући едукацији Владо Ђајић, генерални директор УКЦ Републике Српске.

Начелница Клинике за кожне и полне болести УКЦ Републике Српске Јагода Балана истакла је да овај софистицирани ласер посједује четири апликацијске платформе које се користе за фотоподмлађивање, акне, васкуларне лезије , поремећеје пигментације, нежељене длаке, боре, хиперпигментацију, опуштену кожу, третмане стрија и ожиљака, карбонске пилинге лица, уклањање тетоважа итд.

- Услуге ће бити комерцијалне, али по знатно нижим цијенама него у приватним амбулантама, а поједине процедуре ће се моћи реализовати путем упутнице преко ФЗО Републике Српске - додала је она.

Сви љекари Клинике за кожне и полне болести су раније прошли базичну едукацију и већина је самостално радила на апарату, преноси РТРС.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана