У току хуманитарна акција за породицу Слијепчевић из Вијачана

Г.С.
У току хуманитарна акција за породицу Слијепчевић из Вијачана

ПРЊАВОР - Коло српских сестара у Прњавору покренуло је акцију опремања намјенске просторије у кући породице Слијепчевић из Доњих Вијачана у којој ће боравити и спавати непокретни дјечаци Ђорђе и Срђан. Тринаестогодишњи Ђорђе и деветогодишњи Срђан су дјеца са потешкоћама у развоју, чије је кретање у задње двије године сведено само на инвалидска колица.

Ђорђе је раније добио колица која је наизмјенично користио са млађим братом, а протеклог викенда допремљена су и колица за Срђана, купљена захваљујући донацијама општине Прњавор у износу од 1.800 КМ и Рајфајзен банке у износу од 2.000 КМ.

И Ђорђе и Срђан су рођени као здраве бебе, потешкоће код ходања почеле су се манифестовати током одрастања, а како су обојица непокретни, родитељи их свако вече на спавање морају носити у собу на спрат куће, што је додатна отежавајућа околност.

Породица је сада у приземљу породичне куће доградила још једну просторију за дневни боравак и спавање дјечака, коју је потребно опремити и прилагодити за кратање у инвалидским колицима, а непоходно је преуредити и купатило.

Прозоре и врата за опремање просторије донирао је привредник Бране Сарић из Прњавора.

На позив Кола српских сестара за помоћ у набавци потребног материјала за увођење подног гријања и опремање унутрашњости просторије за сада су се одазвали привредник Раденко Новић из Доње Илове и свештеник из Вијачана Бранислав Алексић.

Родитељи дјечака Бранко и Драгана су незапослени, немају редовних новчаних примања осим оних која остварују преко Центра за социјални рад у Прњавору.

У домаћинству Слијепчевића живе још и једанаестогодишњи Миломир и Бранкова мајка.

Коло српских сестара упутило је позив на хуманост свима који могу помоћи новчано или донирањем потребне опреме, намјештаја, грађевинског и водоинсталационог материјала.

За новчане уплате код Сбербанке отворен је жиро рачун Кола српских сестара број: 567-463-19004718-64 са сврхом дознаке - Помоћ породици Слијепчевић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана