У школама Српске 12 одјељења у изолацији

Срна
У школама Српске 12 одјељења у изолацији

БАЊАЛУКА- Министар просвјете и културе Наталија Тривић изјавила је данас у Бањалуци да је епидемиолошка ситуација у вези са вирусом корона у школама у Републици Српској слична као и на почетку школске године и да се у овом моменту 12 одјељења основних и средњих школа налази у изолацији.

Тривићева је подсјетила да одјељење иде у изолацију када троје ученика у разреду буде позитивно на вирус корона и додала да у континуитету једни излазе, а други улазе у изолацију.

-С обзиром на то да се ради о цијелој Републици Српској и да је ријеч о различитим школама које имају по једно одјељење због три позитивна ученика, сматрамо да је епидемиолошка ситуација у систему образовања под контролом у смислу примјене и поштовања свих мјера - рекла је Тривића.

Приликом посјете бањалучкој Основној школи (ОШ) „Борисав Станковић“ она је напоменула да се и даље проводи вакцинација просвјетних радника и да је 45 одсто њих вакцинисано.

- У овом моменту вакцинација је једини модел да се у неку руку заштитимо од вируса корона у смислу тешких симптома и одласка у одређене здравствене установе. Тренутна ситуација је у потпуности под контролом - каже Тривићева.

Директор ОШ „Борисав Станковић“ Раде Крецељ рекао је да су тренутно у овој школи три ученика позитивна на вирус корона, док је девет ученика у изолацији.

-Ове седмице имамо једно одјељење које је на онлајн настави - рекао је Крецељ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана