У Сигурној кући прошле године збринуте четири жене и 11 дјеце

Srna
У Сигурној кући прошле године збринуте четири жене и 11 дјеце

БИЈЕЉИНА- У Сигурној кући Фондације "Лара" у Бијељини прошле године збринуте су четири жене и 11 дјеце, а за 10 година рада више од 400 жена жртава насиља, рекла је Срни данас координатор ове куће Мирзета Томљановић.

Томљановићева је навела да су у прошлој години обиљежили 10 година постојања и рада и да им је јубилеј био прилика да промовишу значај Сигурне куће на унапређењу заштите и као подршке за жртве насиља у породици.

"Током 2022. године проведен је процес ревизије и унапређења постојећих и развијања нових интерних прописа, политика и процедура Сигурне куће како би били прилагођени актуелном домаћем законском оквиру и међународним стандардима", навела је она.

Томљановићева је додала да су реализоване активности са циљем унапређења стандарда за управљање подацима о жртвама свих облика родно заснованог насиља кроз израду минималних стандарда о садржају јавних евиденција о насиљу породици и стандардизацију евиденција сигурних кућа о пруженим специјализованим услугама подршке за жртве насиља у породици.

Према њеним ријечима, у Сигурној кући је, између осталог, обезбијеђена и психолошка подршка и психо-социјално савјетовање свим корисницим након искуства са насиљем, као и женама и дјеци након изласка из Сигурне куће. /крај/зс/бб

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Рођене 23 бебе
Рођене 23 бебе
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана