У Сарајеву од понедјељка раде баште кафића, теретане...

Срна
У Сарајеву од понедјељка раде баште кафића, теретане...

САРАЈЕВО - Влада Кантона Сарајево донијела је данас, на основу препорука Кризног штаба кантоналног Министарства здравства, одлуке којима је дјелимично ублажила претходне хигијенско-епидемиолошке мјере и којима је од понедјељка, 12. априла, дозвољен рад угоститељским објектима.

Угоститељским субјектима дозвољава се вршење услуге доставе хране и пића, шалтерска продаја хране и пића те послуживање хране и пића у вањском дијелу угоститељског објекта, односно у простору за услуживање на отвореном /љетна башта, тераса и врт / уз услов да је простор отворен са најмање три стране, без обзира да ли је наведени простор наткривен, уз видљиво обиљежавање столова за сједење, присуство максимално четири лица за једним столом и уз поштивање хигијенско-епидемиолошких мјера, саопштено је из Владе Кантона Сарајево након ванредне сједнице.

Дозвољен је рад фитнес центара и теретана искључиво за индивидуалне тренинге рачунајући да је за свако лице потребно седам метара квадратних, а не више од 20 лица.

Дозвољава се и рад велнес и спа центара рачунајући да је за свако лице, такође, потребно седам метара квадратних, а не више од 20 лица.

Забрањен је рад јавних базена, уз изузетак одржавања тренажних процеса у базенима који су предвиђени за пливаче и парапливаче, репрезентативце и професионалне ватерполо екипе уз поштивање хигијенско-епидемиолошких мјера.

Васпитно-образовни процес одвијаће се према до сада важећем моделу – онлајн, а рад продуженог боравка је дозвољен.

Влада је одобрила одржавање практичних вјежби и испита за студенте у просторијама високошколских установа у групама до 20 лица и уз поштивање хигијенско-епидемиолошких мјера.

Данашњом одлуком укида се забрана кориштења започетих и планираних годишњих одмора у овој години, као и кориштења преосталог дијела годишњих одмора из 2020. године и наредба за хитан повратак са започетих годишњих одмора из 2021. године, као и годишњих одмора из 2020. године, свим упосленим у јавном и приватном здравственом сектору у Кантону Сарајево одређених Закључком Владе Кантона Сарајево од 18. марта.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Рођене 23 бебе
Рођене 23 бебе
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана