У Шамцу сутра дан жалости и сахрана одборника Милана Јовановића

СРНА
Foto: СРНА

ШАМАЦ - Одборник СНСД-а у Скупштини општине Шамац Милан Јовановић, који се утопио у ријеци Сави, биће сахрањен сутра на Новом градском гробљу.

Општинска управа прогласила је сутрашњи дан за Дан жалости у Шамцу.

На Дан жалости спуштају се заставе на пола копља на јавним зградама и јавним мјестима, а неће бити одржавани програми јавног, културног и забавног карактера.

“Позивамо физичка и правна лица која обављају угоститељску дјелатност, као и медије који дјелују на подручју општине Шамац, да своје пословање прилагоде Дану жалости”, наведено је у саопштењу из општинске управе Шамац.

Милан Јовановић био је одборник у Скупштини општине Шамац и професор географије у више основних школа на подручју општине. Он се утопио у уторак, 3. августа, у ријеци Сави док се купао са двојицом пријатеља.

Потрага у којој су учестовали припадници Републичке управе Цивине заштите, припадници Специјалне антитерористичке јединице Републике Српске, припадници Цивилне заштите општине Шамац и рониоци из Специјалне једнице цивилне заштите из Модриче трајала је до синоћ у 19:00, када је и пронађено тијело.

Милан Јовановић је рођен 26. маја 1991. у Градачцу, основну школу и гимназију завршио је у Шамцу, а 2014. године Природно-математички факултет у Бањалуци, Смјер географија.

Сахрана је заказана за 14:00 на Новом градском гробљу, а изјаве саучешћа ће се примати од 10:00 до 14:00 у породичном дому Јовановића.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана