У Рогатици почела изградња 30 стамбених објеката

Срна
Foto: Срна

БАЊАЛУКА - Републички секретаријат за расељена лица и миграције саопштио је данас да је у Рогатици почела изградња 30 стамбених јединица за интерно расељена лица у вриједности 1.096.101 КМ, у овиру Регионалног програма стамбеног збрињавања, потпројекат "БХ пет".

Ријеч је о 22 куће за бошњачке породице и осам кућа за српске породице.

Извођач радова је конзорцијум "Браћа Мићић" из Модриче, који се обавезао да ће куће по систему "кључ у руке" изградити и власницима предати у року од седам мјесеци.

У оквиру овог регионалног програма, потпројеката "БХ шест", у Рогатици су такође представници Републичког секретаријата за расељена лица и миграције, Министарства за људска права и избјеглице у Савјету министара и извођач радова потписали записнике о почетку радова на изградњи зграде са 15 станова у вриједности од 967.816 КМ.

Ти станови су намијењени за смјештај социјално угрожених породица, избјеглица и расељених лица.

Корисници станова одабрани су у складу с Правилником о критеријумима и поступком одабира корисника, додјели, начину и условима кориштења стамбених јединица у вишестамбеним зградама у оквиру Регионалног стамбеног програма.

У саопштењу се подсјећа да су представници Републичког секретаријата за расељена лица и миграције прошле седмице посјетили и Источно Ново Сарајево, гдје су присуствовали увођењу извођача у радове на изградњи зграде са 15 станова који ће се користити према моделу социјалног становања.

Вриједност тог уговора је 883.129 КМ, а извођач радова је "Радис" из Источног Сарајева, док је рок за изградњу овог објекта 10 мјесеци.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана