У прошлој години од донатора добили 4.900 књига

СРНА
Foto: Илустрација

ИСТОЧНО САРАЈЕВО - Матична библиотека Источно Сарајево у прошлој години од 101 донатора на поклон је добила 4.900 књига, од чега је у књижном фонду задржано 1.676, а другим библиотекама поклоњено 2.590.

Из Матичне библиотеке наводе да су у 2021. години највише књига поклонили Народној библиотеци "Невенка Станисављевић" у Костајници, Народној библиотеци Источни Стари Град, библиотеци Студентског дома Фоча и библиотекама Казнено-поправног завода "Кула" и затвора у Војковићима, у Источној Илиџи.

У претходној години поклонилу су књиге и за двије библиотеке на отвореном, и то мала библиотека испред Средњошколског центра "28. јуни" у Источном Новом Сарајеву и Кафе "Јесењин". "Свим донаторима захваљујемо што су имали слуха и разумијевања и поклоном помогли рад Матичне библиотеке у претходној години. Све књиге које Библиотека није задржала за себе поклонили смо библиотекама којима је то било неопходно, а тако ћемо радити и убудуће.

Свима који су даровали бар једну публикацију и дали допринос бржем попуњавању и богаћењу књижног фонда Матичне библиотеке, а тиме и другим библиотекама најљепше захваљујемо", поручили су из ове установе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана