У Пожаревцу додијељено 20 станова за избјеглице из БиХ и Хрватске

Танјуг
У Пожаревцу додијељено 20 станова за избјеглице из БиХ и Хрватске

ПОЖАРЕВАЦ - У Пожаревцу су свечано додељени кључеви 20 станова за избјегле породице из БиХ и Хрватске, у оквиру реализације Регионалног стамбеног програма у Србији.

- Први потпредсједник Владе и министар спољних послова Ивица Дачић изразио је задовољство што је 20 породица са простора бивше Југославије добило кључеве својих нових домова - саопштило је Министарство спољних послова.

Министар је подсетио и да је јуче у Новом Саду уручено 276 станова, који су изграђени у оквиру Потпројекта 5 Регионалног стамбеног програма, као и станови у Пожаревцу.

Регионални стамбени програм заједнички је пројекат БиХ, Србије, Црне Горе и Хрватске, који као главни циљ има да обијезбеди трајна стамбена рјешења за најугроженије избјегличке породице у региону.

Свечаности су присуствовали и представници ОЕБС-а и УНХЦР-а у Србији.

- Пожаревац је од данас ваш нови завичај, нови дом. Подсећам вас да је ова држава, не само држава српског народа, већ и свих грађана који у њој живе, а која је, између осталог, заснована на начелима грађанске демократије, социјалне правде и као таква, негује европске принципе и вредности. Влада Републике Србије посвећено ради на очувању ових вредности, како у редовном, тако и у ванредном стању, што је у доба пандемије новог корона вируса и показала. Брига за сваког појединца императив је нашег деловања - закључио је Дачић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана