У октобру произвођачке цијене више за 0,1 одсто

Срна
У октобру произвођачке цијене више за 0,1 одсто

САРАЈЕВО - Произвођачке цијене индустријских производа за укупну индустрију БиХ у октобру више су за 0,1 одсто у односу на септембар, док су ниже за 0,8 одсто у односу на исти мјесец прошле године.

У октобру, у поређењу са претходним мјесецом, произвођачке цијене индустријских производа на домаћем тржишту нису забиљежиле промјену нивоа, а у односу на октобар прошле године ниже су за 0,6 одсто, објавила је Агенција за статистику БиХ.

Произвођачке цијене индустријских производа на страном тржишту у октобру више су за 0,1 одсто у односу на септембар, док су у односу на исти мјесец пртходне године забиљежиле пад од 1,1 одсто.

У октобру, у поређењу са претходним мјесецом, произвођачке цијене индустријских производа порасле су у енергији и капиталним производима за 0,1 одсто, у интермедијарним производима за 0,2 одсто, док је пад забиљежен у трајним потрошачким добрима за 0,3 одсто, те нетрајним потрошачким добрима за 0,1 одсто.

Произвођачке цијене у октобру ове, у односу на исти мјесец 2019. године, више су у капиталним производима за 1,1 одсто, и трајним потрошачким добрима за 0,7 одсто, док пад забиљежен у енергији за 0,2 одсто, те интермедијарним производима за 1,4 одсто.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана