У Новом Селу служен парастос за погинуле борце

Срна
У Новом Селу служен парастос за погинуле борце

ШАМАЦ- У Новом Селу код Шамца данас је служен парастос за четири погинула борца у Одбрамбено-отаџбинском рату и једну цивилну жртву, а потом положени вијенци код спомен-плоче и прислужене свијеће.

Предсједник Борачке организације Шамац Радован Зорановић рекао је да се сваке године служи парастос за погинуле припаднике Војске Републике Српске који су дали живот за одбрану Српске и нагласио да је дужност сјећати их се са поносом.

"Ми данас уживамо у Српској коју су они одбранили. Ми ћемо оправдати суштину Борачке организације и нећемо дозволити да наши борци буду заборављени", поручио је Зорановић.

Начелник општине Шамац Ђорђе Милићевић рекао је да присуство великог броја људи данас на парастосу шаље поруку да погинули борци нису заборављени.

"Потребно је гајити културу сјећања и да сви нивои власти учине максимум како би био побољшан статус породица погинулих бораца, ратних војних инвалида и демобилисаних бораца", рекао је Милићевић.

Предсједник мјесне Борачке организације Лазо Воћкић подсјетио је да је спомен-плоча откривена и освештана прије пет година, захваљујући општини Шамац, као и да су обновљене просторије мјесне заједнице.

Парастос је служио шамачки свештеник Миодраг Стевановић, а вијенце су положили породице погинулих бораца, представници Борачке организације Шамац, мјесне Борачке организације Ново Село и општине Шамац.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана