У Јелшинграду уништено 1.864 комада оружја

Срна
У Јелшинграду уништено 1.864 комада оружја

САРАЈЕВО- У ливници Јелшинград у Бањалуци уништено је 1.864 комада малог оружја и лаког наоружања са припадајућим дијеловима и компонентама, чиме је потврђена оприједељеност БиХ да допринесе међународним оквирима контроле наоружања, безбједности својих грађана, као и регионалној и међународној безбједности и стабилности, саопштено је из УНДП-а.

У уништавању малог оружја и лаког наоружања, извршеном у суботу, 17. октобра, учестовало је 12 полицијских агенција из БиХ које су га прикупиле кроз редовне активности спровођења закона, заједно са Координационим одбором за контролу малог оружја и лаког наоружања.

Одређену количину оружја добровољно су предали и сами грађани, наведено је у саопштењу.

Циљ ове активности је повећање опште безбједности, као и сузбијање ризика од ширења малог оружја и лаког наоружања кроз допринос смањењу броја нелегалног оружја у БиХ.

Ова активност доприноси Стратегији за контролу малог оружја и лаког наоружања у БиХ, као и реализацији Регионалне мапе пута за његову контролу.

Од 2017. године власти БиХ су уз подршку ЕУ, УНДП БиХ и УНДП СЕЕСАЦ уништиле више од 18.500 комада малог оружја и лаког наоружања са припадајућим дијеловима и компонентама.

Кроз систематско уништавање оружја и муниције, БиХ још једном истиче своју посвећеност борби против недозвољене трговине оружјем ради безбједноси својих грађана и цијелог региона, наводи се у саопштењу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана