У Источном Сарајеву мини сајам рукотворина, домаћих производа и умјетнина

СРНА
Foto: СРНА

ИСТОЧНО САРАЈЕВО - У Источном Сарајеву данас се одржава мини сајам рукотворина, домаћих производа и умјетнина под називом „Заједно смо јаче“ који је организовало 20 удружења из цијеле БиХ.

Један од организатора сајма је Удружење „Пробуди се“ Источно Сарајево, чији предсједник Роксанда Мићић каже да је базар организован као завршница два реализована пројекта.

Она је рекла Срни да је кроз први пројекат „Вриједним рукама жена против сиромаштва“ било организовано седам курсева из везења, плетења, филцања, ткања, шивења, декупажа и обраде фолије, у којима је учествовало 45 жена.

„То су само почетни курсеви, али довољно да се основе науче“, рекла је Мићићева. Она је додала да се други пројекат односи на умрежавање жена из Републике Српске и Федерације БиХ.

„Позвали смо 19 удружења, која су се данас овдје и представила“, појаснила је она и додала да учествују удружења из Завидовића, Високог, Вогошће, Сарајева, Борика, Рогатице, Сокоца, Пала и Истичног Сарајева. На мини сајму је подијељено сјеме прошлогодишње највеће тикве, а размјењују се и саднице.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана