У Братунцу предстоји изградња насипа поред Дрине

Срна
Foto: Срна

БРАТУНАЦ- Начелник братуначке општине Недељко Млађеновић рекао је да су у претходних пет година Влада Републике Српске и Свјетска банка инвестирале око 20 милиона КМ у регулацију ријечних токова у братуначкој општини и да ће толико коштати предстојећа изградња насипа уз Дрину од новоизграђеног моста "Братољуб" до старог моста између Братунца и Љубовије.

Млађеновић је рекао новинарима да се приводи крају израда пројектне документације за заштиту од изливања ријеке Дрине и да ће у наредних неколико година тај пројекат бити реализован.

Израду тог пројекта финансира општина и коштаће око 500.000 КМ.

Он сматра да ће изградњом насипа поред Дрине Братунац трајно ријешити питање одбране од поплава.

У Братунцу се, након поплава и велике штете 2010. и 2014. године, те мањих поплава 2011. и 2015, приступило чишћењу, уређењу и регулисању корита рјечице Крижевице, Глоговске и Кравичке ријеке с циљем трајне одбране од поплава.

Предузеће "Воде Српске" уредило је и регулисало корита, те изградило насипе у насељеним срединама, чиме је трајно ријешено питање заштите од поплава тих рјечица, које се приликом обилнијих падавина претварају у бујице јер се у њихова корита нагло слију огромне количине воде са стрмих падина испод којих протичу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана