У благом расту приходи од паркинг сервиса

Srna
У благом расту приходи од паркинг сервиса

ПРИЈЕДОР - Паркинг-сервис града Приједора лани је остварио око 380.000 КМ прихода, што је за један одсто више него у претходној години, рекао је шеф Одсјека за саобраћај у Градској управи Александар Јефтић.


- Имамо смањење броја блокираних возила са 566 на 511, гдје је приход мањи, а по свим другим основама у благом је расту. Тај тренд повећане регуларне употребе паркинга је нешто ка чему тежимо да се све више користе регуларна паркинг-мјеста, а да што мање имамо блокираних возила - рекао је Јефтић новинарима у Приједору.

Он је подсјетио да су лани проширени паркинг-капацитети новим паркинг-мјестима у улицама Вука Караџића, Младена Стојановића и Проте Матеје Ненадовића, те код градског стадиона која се тренутно не наплаћују, као и да на паркингу на Јерези нису у функцији сва паркинг-мјеста, те да је упркос томе што је око 100 паркинг мјеста било бесплатно, приход ипак повећан.

- Приход од блокирања возила чини 4,9 одсто укупног прихода паркинг-сервиса, док је то у 2015. години било више од 14 одсто. Резултат рада паркинг-сервиса је задовољавајући, а укупан приход је остао у складу са вишегодишњим просјеком - додао је Јефтић.

У 2019. години паркинг-сервис примио је и ријешио 304 захтјева, од чега 141 захтјев за издавање мјесечних и годишњих паркинг карата, 48 за резервацију паркинг мјеста и 115 захтјева за издавање бесплатних паркинг-карата за особе са инвалидитетом.

У плану за ову годину било је да се активира наплата паркинга на новоуређеним паркинг-мјестима, као и да се уведе наплата паркинга путем СМС-а, али тај посао захтијева набавку опреме и одређена улагања, за шта тренутно нису обезбијеђена средства.

Наплата паркирања у Приједору врши се на око 730 паркинг-мјеста путем 20 паркинг-аутомата. У црвеној зони цијена сата је 0,50 КМ, а дневна карта три КМ, док је у жутој зони пола КМ карта за два сата паркинга, а двије КМ дневна.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана