У Бијељину стигли учесници “Крсног хода за Републику Српску"

Срна
Foto: Srna

БИЈЕЉИНА- Пред Саборни храм у Бијељини данас су стигли учесници "Крсног хода за Републику Српску" који су пет дана пјешачили од Београда носећи крст и иконе и поруку братске љубави.

Организатор "Крсног хода за Републику Српску" Радојко Љубичић рекао је новинарима да је њихов циљ да се духовно повезује српски народ, да се повежу Србија и Република Српска.

"Традиција ходочашћа са поруком љубави и мира траје 14 година, најстарији учесник Никола Кргушић има 85 година, али долазе и млади који држе до наше православне вере, а путем нас види велики број људи како носимо крст и вероватно се сви мало прену и сете колико је важно чувати своју веру", рекао је Љубичић.

Он је додао да се за тих 14 година доста тога промијенило, да се духовно мијења атмосфера и да се зближавају Српска и Србија, наводећи као примјер увођење заједничког празника Дана српског јединства.

Најстарији ходочасник Кргушић поручио је сународницима да човјек све може да уради ако има вољу, док је учесник крсног хода Коста Стјепановић навео да је њихов циљ омасовљење и укључивање младих уову традицију.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Рођене 23 бебе
Рођене 23 бебе
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана