У Бијељини постављен дезинфекциони тунел на улазу у Градску управу

Срна
Foto: Срна

БИЈЕЉИНА- У два улаза у бијељинску Градску управу постављени су тунели за дезинфекцију с циљем превенције ширења вируса корона у јавним институцијама, саопштено је из Градске управе Бијељина.

Градски Одсјек за локални економски развој и европске интеграције набавио је дезинфекционе тунеле у оквиру реализације пројекта "Будимо одговорни-чувајмо једни друге".

Дезинфекциони тунел представља најбоље рјешење када су у питању установе са високом фреквенцијом људи, јер нуди највиши ниво санитације, а у исто вријеме се користи сигуран и еколошки прихватљив вид заштите, наводи се у саопштењу.

Технологија коју користе постављени тунели врши дезинфекцију средством које пружа заштиту од бактерија, вируса, гљивица и осталих микроорганизама, а користи формулу на бази воде која не садржи концентрације алкохола и токсина, дерматолошки је тестирана и еколошки прихватљива.

Пројекат "Будимо одговорни-чувајмо једни друге" реализован је у оквиру програма "Одговор на ковид 19 према исказаним потребама општина и градова у БиХ", који реализује УНДП, а финансира Влада Швајцарске.

У претходном периоду, у партнерству са цивилним сектором, још два дезинфекциона тунела су постављена на улаз у шалтер-салу Градске управе, као и на улаз у главну зграду Дјечијег вртића "Чика Јова Змај".

За потребе едукације о опасностима и начину ширења вируса снимљено је пет видео-клипова, који се дистрибуишу путем локалних портала и друштвених мрежа.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана