У Бијељини изведена прва операција смањења желуца

Срна
У Бијељини изведена прва операција смањења желуца

БИЈЕЉИНА - Прва слив гастректомија, смањење желуца, изведена је у Болници "Свети врачеви" у Бијељини, код четрдесетогодишње пацијенткиње из Угљевика.

Шеф Одјељења за хируршке гране Милан Тодоровић рекао је новинарима да је операција изведена заједно са доктором Огњаном Скробићем из Београда са Прве хируршке клинике, са којим ће , како је додао, бити настављена сарадња и у наредном периоду.

"Борба са гојазношћу данас постаје глобални проблем, ми се озбиљно хватамо у коштац с њом. Пацијенткиња којој је извршен оперативни третман била је већ годину дана у режиму посебне исхране и припрема за интервенцију, а посебно ми је драго што је процедура протекла уредно", оцјењује он.

Пацијенткиња је примљена 21. марта, лапароскопски јој је одстрањено три четвртине желуца, а данас иде кући.

Пацијенткиња Данијела Тодоровић /40/ имала је 175 килограма и водила је дуго година борбу с гојазношћу.

Према њеним ријечима операција је добро протекла, нема никаквих тегоба, а трошкове сноси Фонд за здравствено осигурање.

У Бијељини ће 30. и 31. марта бити одржан велики скуп хирурга "Лапароскопске операције вентралних кила еТЕП методом", а организатори догађаја су Болница "Свети врачеви" и Удружење хирурга Републике Српске, најављено је из Болнице.

До сада је долазак потврдило више од 50 хирурга, а биће омогућено и директно приказивање лапароскопских операција путем "јутјуб канала" ове болнице.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана