У БиХ се гради модерна арена за борбе бикова (ВИДЕО)

ГС
У БиХ се гради модерна арена за борбе бикова (ВИДЕО)

У Босни и Херцеговини одржавају се десетине корида, а посљедњих година једна од најпопуларнијих је она која се одржава у мјесту Кутања код Доњег Вакуфа.

Организатор те кориде је Хајрудин Хасељић, власник месне индустрије Бајра, који је велики заљубљеник у борбе бикова, па се одлучио на несвакидашњи потез.

Очито да он жели направити кориду која ће се разликовати од свих осталих, тако да је почео са изградњом праве савремене арене за борбу бикова, али и трибина за гледаоце, као и осталих пратећих садржаја.

Већ годинама традиционална корида коју организује месна индустрија Бајра одржава се прве недјеље у августу.

– На свом ранчу Кутања Бајра припрема за своје гледаоце арену са трибинама. Љубитељи борби бикова имаће прилику да лијепо сједе на трибинама. Арена за бикове ће бити преуређена, ради се и дренажа, неће бити блата… Љубитељи овог спорта уживаће у новом руху и амбијенту. Припреме су у току. Трибине ће бити са лијеве и десне стране, осам каскада. Ту су и тоалети – каже водитељ корида Азем Чауш у видеу који је објавио на свом Јутјугб каналу Оба добра, пише Н1.

Традицију одржавања корида у БиХ критикују многа удружења за заштиту животнија, ипак борбе бикова традиционално прати велики број људи. Најпознатија корида у БиХ донедавно се одржавала у мјесту Чевљановићи гдје се под бијелим шаторима  и на ливадама знало окупити и по 100.000 људи, преносе Српскаинфо.

 

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана