Творница обуће "Бема": Потребна конкретна подршка

Срна
Творница обуће "Бема": Потребна конкретна подршка

БАЊАЛУКА - Творница обуће "Бема" саопштила је да у текстилној и обућарској индустрији ради око 13.000 радника чија су радна мјеста усљед пандемије вируса корона угрожена, због чега је потребна конкретна подршка.

 

"Уздамо се у премијера Републике Српске /Радована Вишковића/ који је показао заинтересованост, као и у град и градоначелника /Игора Радојичића/ како бисмо сачували 1.200 радних мјеста, те се надамо да неће доћи до најгорег", саопштено је из ове фабрике.

У саопштењу се наводи да је прошле седмице у Прњавору одржан састанак неколико представника обућарске индустрије који су изразили забринутост.

 "Због лоше зиме је сва обућа остала непродата, а сада је и вирус корона затворио све продавнице у Европи. Произвођачи репроматеријала у Италији данас затварају своје фабрике, те имамо разлога за забринутост, али није вријеме за панику. Праве се резервне варијанте и остаје нам само да чекамо шта ће да буде", додаје се у саопштењу.

Творница обуће има залиха материјала до средине априла, а у међувремену се надају да ће се нешто ријешити, али страхују да сав овај труд "Беме", као и Владе Републике Српске може доћи у питање.

Ова творница је за своје раднике обезбиједила маске које су обавезни да носе, врши се дезинфекција обуће и руку, те се свакодневно ради дезинфекција фабрике.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана