Тужилаштва БиХ разговарали о сарадњи у процесуирању ратних злочина

Срна
Foto: ИЛУСТРАЦИЈА

САРАЈЕВО - Представници Тужилаштва при Међународном резидуалном механизму за кривичне судове (МРМКС) и Тужилаштва БиХ разговарали су о сарадњи у процесуирању предмета ратних злочина.

.На састанку је разговарано о подршци које Тужилаштво при МРМКС пружа Тужилаштву БиХ у погледу размјене доказа и документације, процесу тражења несталих лица, регионалне сарадње и другим битним питањима, саопштено је из Тужилаштва БиХ.

Представници Тужилаштва БиХ упознали су колеге из МРМКС са активностима и радом на предметима које проводи Посебно одјељење за ратне злочине, као и планом активности и резултата до краја 2021. године.

У делегацији Тужилаштва БиХ били су главни тужилац Гордана Тадић, њен замјеник Дианом Кајмаковић, руководилац одсјека у Посебном одјељењу за ратне злочине Сања Јукић и тужилац Ибро Булић. Делегацију Тужилаштва при МРМКС чинили су Александар Контић, Збигњев Војдила и Абер Хасан.

"Сарадња и подршка Тужилаштва при МРМКС тужилаштвима у региону кључна је за успостављање владавине права и кажњавање ратних злочина, те ће бити настављена", наводи се у саопштењу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Рођене 23 бебе
Рођене 23 бебе
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана