Тунис хит овог љета

Милош Васиљевић
Тунис хит овог љета

БАЊАЛУКА - Многи становници Српске, већ на прагу љетне туристичке сезоне, изабрали су гдје ће провести годишњи одмор, а осим Хрватске и Црне Горе које су најближе, ове године велико интересовање влада и за Тунис због директног лета из Бањалуке и аранжмана који су повољнији него већина европских дестинација.

У туристичким агенцијама кажу да је за љетовање у региону, али и даљим дестинацијама много више заинтересованих него лани, а неки су успјели да искористе попусте и жељене аранжмане букирају још почетком године.

Менаџер продаје у бањалучкој туристичкој агенцији “Унис турс” Вања Савић рекла је за “Глас Српске” да су њихови бројни клијенти већ одлучили гдје ће на љетни одмор.

- Највише интересовања, осим Црне Горе и Хрватске је за Турску, а посебно Тунис, јер је ове године уведен лет из Бањалуке, тако да наши грађани не морају ићи као раније у Београд - рекла је Савићева и додаје да упркос земљотресима интересовање за Турском није ништа лошије него претходних година, јер је регија која је разорена далеко од најпопуларнијих љетовалишта.

Према њеним ријечима, Грчка и Шпанија су чест одабир, а новчаник је тај који диктира гдје ће се љетовати.

- Хрватска је и даље међу топ дестинацијама, иако је она у принципу најскупља, тако да то многе одбија, али с друге стране нам је најближа - рекла је  Савићева.

И бројни Семберци већ су изабрали гдје ће на одмор, а они са нешто дебљим новчаником окупаће се и на плажама егзотичних дестинација.

Менаџер продаје у бијељинској туристичкој агенцији “Хепи травел” Марина Новаковић потврдила је за “Глас Српске” да је доста људи већ извршило резервације за љето, а неки су искористили и попусте.

- Ако раније резервишу већи је и избор, него сада или у току сезоне када је избор сужен или нема мјеста. Највише интересовања има за Црну Гору и Грчку, али ништа не заостају ни Турска, Египат и Тунис. За Тунис су најниже цијене авио-превоза уз услуге ол инклузива, а за разлику од Египта и Турске много је повољнији па се највише и тражи - рекла је Новаковићева, додајући да се највише Сембераца одлучује за авионске летове из Београда.

Истакла је да је све популарнија и Албанија.

- Од прошле године права је јагма за љетовање у овој земљи. Имају одличне хотеле, услуге и уређене плаже, а цијене су повољне. Сви они који су је посјетили поново се враћају у ту земљу - казала је Новаковићева.

Из добојског “Истра турса” казали су за “Глас” да су посјете Тунису, Египту али и Црној Гори већ резервисане.

- У односу на прошлу годину веће је интересовање, а резервације су почеле већ од јануара. Тунис се издваја као најповољнија дестинација коју ће посјетити велики број туриста из наше земље - рекли су у овој туристичкој агенцији.

Домаћи туризам

Они који се одлуче да одмор ипак проведу у Српској неће се покајати, јер према ријечима директора Туристичке организације Републике Српске Миодрага Лончаревића имају шта посјетити и могу уживати у природним љепотама. Ту су ријеке, језера, али и авантуристички туризам који је на завидном нивоу.

- Имамо квалитетан активни одмор у природи, али и наше бањске центре који су већ препознати и све су посјећенији. Ту су и национални паркови, али и градови као што су Требиње, Бањалука, Бијељина и Вишеград које  вриједи посјетити. Сада крећу манифестације тако да сваки дан има неких активности - рекао је за “Глас” Лончаревић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана