Tривићева са награђеним ученицима електротехничке школе из Бањалуке

Срна
Foto: Срна

БАЊАЛУКА - Министар просвјете и културе Републике Српске Наталија Тривић примила је данас директора, наставника и ученике Електротехничке школе "Никола Тесла" Бањалука, која је на недавно одржаном "Иносту младих 2021" добила признање за најбољу средњу школу у области аутоматике, док су ученички радови награђени златном и бронзаном плакетом.

Пријем је уприличен за ученике трећег разреда Мирка Кечу, Николу Жмарића, Лазара Радовића, Младена Микановића, Гаврила Жупљанина, Дарка Тепића и Николу Марковића, који су дошли у пратњи директора школе Ирине Чавић и ментора Душана Тубића.

Тривићева је похвалила труд и рад уложен у стварање награђених радова, те навела да је Министарство просвјете и културе поносно на сваки успјех који постигну ученици под менторством преданих наставника.

"То нам је подстрек да уложимо додатне напоре како бисмо у сарадњи са управама школа створили још боље услове за рад талентованих ученика", рекла је Тривићева.

С обзиром на то да је у току кампања "Читајмо заједно", Тривићева је директору школе и наставнику поклонила "Књигу Петра Кочића" у издању Завода за уџбенике и наставна средства Источно Сарајево, док је ученицима уручила "Травничку хронику" Иве Андрића и "Сеобе" Милоша Црњанског.

Директор Електротехничке школе "Никола Тесла" Ирина Чавић истакла је да ова школа традиционално учествује на "Иносту младих", те да овакав успјех ученика у најљепшем свјетлу представља рад ове школе и школу, саопштено је из Министарства.

На 23. међународној изложби идеја, иновација и стваралаштва "Иност младих 2021", ученик трећег разреда средње школе Мирко Кеча награђен је Златном плакетом за рад "Хомпрофил ЦНЦ", док су Бронзану плакету добили Мирко Кеча, Лазар Радовић и Младен Микановић за Модел паметне куће, Гаврило Жупљанин, Дарко Тепић и Никола Марковић за Ардуино ултразвучни радар, те Никола Жмарић и Лазар Радовић за полуаутоматску фритезу за помфрит.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана