Тривић: Вакцинација важно здравствено и економско питање

Срна
Тривић: Вакцинација важно здравствено и економско питање

БАЊАЛУКА- Предсједник Уније удружења послодаваца Републике Српске Саша Тривић сматра да треба наставити процес вакцинације против вируса корона јер је то значајно и здравствено и економско питање.

-Имунизација радника је много значајнија него што људи мисле. На овај начин постижемо већи проценат вакцинисаних становника Српске и овај процес треба наставити све док има заинтересованих -рекао је Тривић Срни.

Тривић је рекао да је активностима Уније у посљедњих десетак дана вакцинисано око 2.500 радника, а да је планирано да их у наредних 15 дана буде вакцинисано још толико.

-Рачунамо да ће кроз активности Уније бити вакцинисано око 10.000 радника што није довољно, али смо ипак задовољни - рекао је Тривић.

Када је ријеч о економској страни, навео је Тривић, веома је битно да се путем имунизације смањи број радника који су на боловањима.

-У посљедња два таласа имали смо двоструко повећање радника на боловањима што су биле велике економске штете и процјењујемо да мјесец дана таквог боловања привреду Српске кошта од седам до осам милиона КМ - нагласио је Тривић.

О процесу вакцинације, Тривић је рекао да се она одвија тако да се радници у великим предузећима вакцинишу у својим колективима, а они из малих то обављају у домовима здравља.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана