Тривић: Од почетка школске године короном се заразило 200 ђака и наставника

Срна
Foto: Анадолија

БАЊАЛУКА - Министар просвјете и културе Републике Српске Наталија Тривић рекла је да је у основним и средњим школама у Српској епидемиолошка ситуација под контролом и да је тренутно око 90 ученика и наставника у изолацији због позитивног теста на вирус корона.

Тривићева је рекла да је од почетка школске године до данас било око 200 ученика и наставника који су заражени вирусом корона од укупно 135.000 ученика и 15.000 запослених у основним и средњим школама.

- Ни у једном позитивном случају вируса корона извор није била школска установа, него је утврђено да је то била локална заједница или окружење гдје ученици и наставници бораве током дана - рекла је Тривићева новинарима у Бањалуци.

Она је истакла да то указује на одговорност коју грађани имају као појединци, те позвала становништво да се придржава препоручених епидемиолошких мјера како би се број заражених ученика и наставника свео на минимум.

Тривићева је рекла да је контрола утврдила да се руководство основних и средњих школа придржава свих превентивних мјера с циљем сузбијања ширења вируса корона.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Рођене 23 бебе
Рођене 23 бебе
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана