Трећа пословна конференција DDays: Унапређењем дигиталних услуга до задовољнијих клијената банака

ГС
Трећа пословна конференција DDays: Унапређењем дигиталних услуга до задовољнијих клијената банака

Конференција DDays: Унапређење дигиталних услуга у банкарском и микрокредитном сектору, потенцијал за развој финансијског сектора кроз унапређење и имплементацију финтек рјешења неке су од тема које ће бити у фокусу треће пословне конференције DDays под називом: „Пословање финансијског сектора и сектора некретнина у условима "поликризе" – само је неизвјесност извјесна!" која се 30. маја одржава у Бањој Луци у организацији агенције БАМ цонсулт.

Конференција се одржава под покровитељством Агенције за банкарство Републике Српске, Комисије за хартије од вриједности Републике Српске, Удружења посредника у промету некретнина и Удружења микрокредитних организација у БиХ – АМФИ.

Амир Трокић, директор за Пословни развој и односе са клијентима у Босни и Херцеговини, „Mastercard" ће бити један од говорника на конференцији, каже да је пружити најбоље корисничко искуство изазов број један, како за банке, тако и за трговце, односно све људе у екоситему платне индустрије.

Према његовим ријечима „Mastercard" у БиХ континуирано, у сарадњи са партнерима – финансијским институцијама, јавним сектором, приватним компанијама – ради на локалној имплементацији иновативних рјешења и примјени глобалне Mastercard експертизе, а све са циљем доношења најбољих свјетских пракси у БиХ и потицања дигиталних плаћања.„Наш циљ је превасходно учинити финансијске токове транспарентним, јер се тада они могу пратити и то свима у ланцу даје додатну вриједност. Глобално гледано, Mastercard је посвећен циљу да до 2025. године у дигиталну економију укључимо милијарду људи и 50 милиона малих предузећа. С друге стране, на локалном нивоу то значи интензивније ширење прихватне мреже картица како у физичком, тако и у онлине окружењу, а за то су потребна додатна улагања у инфраструктуру и стална едукација", наводи Трокић.

Он истиче да БиХ као тржиште не заостаје у погледу еволуције потрошачких навика у односу на регион, али је евидентан заостатак у погледу могућности прихвата картичних плаћања – посебно код малих и средњих предузетника.

„Прихватни јаз у БиХ је три пута већи од ЕУ просјека, стога Mastercard са финансијским институцијама, јавним сектором и другим релевантним партнерима као што су еЦоммерце асоцијације у БиХ континуирано ради на едукацији и стварању што бољих предуслова да се овај јаз смањи", закључује Трокић.

Више о овој теми биће ријечи на панелу „Fintech-3 у 1, продуктивност, сигурност и задовољство клијента?" на којем ће поред Трокића говорити и Сњежана Рудић, помоћник министра у Министарству финансија РС; Ненад Суботић, директор продаје Паyтен; Горан Бабић, предсједник Управе НЛБ банке а.д. Бања Лука и Александар Ђајић, директор Управљања клијентским ризицима, трансакцијама и плаћањима УниЦредит Банк а.д. Бања Лука.

Више информација о самој конференцији погледајте на сајту Digitalnakonferencija.ba

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана