Требиње у Нишу - представљен туризам и одиграна представа

Срна
Требиње у Нишу - представљен туризам и одиграна представа

БЕОГРАД/НИШ - У Народном позоришту у Нишу вечерас је одиграна представа Народног позоришта Републике Српске “Странци у ноћи”, у оквиру манифестације “Дани Српске у Србији”.

У представи Ане Ђорђевић, у режији Слађане Килибарда, играју глумци Слађана Зрнић, Николина Фригановић, Миљка Брђанин, Борис Шавија, Жељко Еркић, Владимир Ђорђевић, Рок Радиша и Софија Ристић.

Штанд Туристичке организације Републике Српске на којем су, уз све туристичке понуде Српске посебно представљени туристички програми Требиња, отворен је за све љубитеље Дучића, Херцеговачке Грачанице, вина, пршута и сирева и сутра од 12.00 до 19.00 часова.

Помоћник министра за просвјету и културу Републике Српске Тања Ђаковић рекла је раније данас да се Српска поноси богатом туристичком понудом и да је за оне, који воле, топлију климу медитеранску, ту град Требиње, а за љубитеље планине, скијања и зимског времена олимпијска љепотица Јахорина.

“Ако волите бањски туризам, имамо Бању жВрућицуж. Сада смо чак приступили програму термалне - културне руте. То је програм ЕУ, гдје су у ствари бање као извор топле воде повезане, и направљена је једна рута”, рекла је она.

Указала је и на бање Лакташи, Слатина, као и на Здравствени центар “Др Мирослав Зотовић”, који је препознатљив по операцијама које се односе на ортопедску хирургију.

Градоначелник Требиња Мирко Ћурић рекао је да Требиње има шта да покаже када је ријеч о туризму, те позвао Нишлије у посјету, истакавши како туристички потенцијал постоји у зависности шта ко воли.

Промоцијом туристичке понуде Републике Српске, као и пријемом за делегације Српске и града Требиња код нишког градоначелника, данас су у Нишу одржани “Дани Српске у Србији”.

Манифестација се сутра наставља у Суботици.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана