Требиње: Постављени пластеници за социјално угрожене категорије

Срна
Требиње: Постављени пластеници за социјално угрожене категорије

ТРЕБИЊЕ - У Требињу је завршено постављање пет пластеника за социјално угрожене кориснике из руралних подручја, у оквиру пројекта подршке пластеничкој производњи и економском оснаживању ових категорија становништва вриједног око 12.000 КМ.

Пројекат се реализује уз учешће града Требиња, градског Аграрног фонда и Центра за социјални рад.

Самостални стручни сарадник за развој пољопривреде у градском Аграрном фонду Свјетлана Вулетић рекла је новинарима да је донатор пројекта Министарство спољних послова Њемачке, а реализатор њемачка невладина организација "АСБ" из Сарајева, док је суфинансијер град Требиње, који учествује са око 30 одсто средстава.

Она је подсјетила да је ово наставак пројекта од прошле године, када је на подручју Требиња постављено 25 пластеника.

Вулетићева је навела да корисници имају обавезу да припреме земљиште и обезбиједе потрошни материјал, те им је препоручено да заштите пластенике од могућих неповољних временских услова.

Пластеник од 75 метара квадратних који је постављен у Петровом пољу, један је од пет пластеника намијењених социјално угроженим корисницима на подручју Требиња, уз који су добили расаде салате и краставца.

Радојка Јововић, једна од корисница пластеника која се бави производњом парадајза, краставца, кромпира и лука, рекла је да јој је овај пластеник добродошао, будући да је без прихода, те захвалила Градској управи и Аграрном фонду за помоћ.

Осим у Петровом пољу, пластеници су постављени у требињским селима Мостаћи, Нецвијеће, Граб и Влашка.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана