Требиње: Обезбијеђено додатних 40 кревета за обољеле од Kовид-19

Срна
Требиње: Обезбијеђено додатних 40 кревета за обољеле од Kовид-19

ТРЕБИЊЕ - Болница Требиње обезбиједила је додатних 40 болничких кревета за смјештај пацијената код којих је потврђено присуство вируса корона, па ће сада на располагању бити око 150 кревета, рекао је градоначелник Мирко Ћурић.

Ћурић је, послије састанка са члановима Координационог тима за подршку Болници Требиње, истакао да ниједан грађанин, без обзира на то да ли је позитиван на вирус корона или не, а којем је потребна болничка хоспитализација, не смије бити ускраћен за ту услугу, саопштено је из требињске Градске управе.

“Молим све грађане да имају стрпљења и разумијевања за преоптерећеност медицинског особља, а да све евентуалне примједбе као што су нејављање на телефон или чекање резултата теста дуже од 72 часа - пријаве на бесплатан телефон 121”, рекао је Ћурић.

Он је навео да је Требиње одговорна локална заједница и да су, као и до сада, сви расположиви капацитети стављени на располагање у борби против пандемије, али и сусједним општинама из регије у сарадњи са болницама у Фочи и Невесињу.

С обзиром на то да је епидемиолошка ситуација веома сложена и неповољна, Ћурић је позвао све грађане да се придржавају свих донесених превентивних мјера, те да чувају себе и најмилије.

“У оваквим тренуцима веома је важно да покажемо да смо солидарна заједница, да имамо одговорност и да смо спремни да помогнемо једни другима”, поручио је Ћурић

 

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана