Топлотни талас до 24. јуна

ГС
Топлотни талас до 24. јуна

БАЊАЛУКА - Хидрометеоролошки завод Републике Српске издао је упозорење на топлотни талас од данас до 24. јуна, који ће условити врло високу дневну температуру ваздуха.

-У већини предјела прва два дана температура ће бити од 28 до 32, на југу и сјеверу око 35, затим од 30 до 35-36 степени, на југу и сјеверу, локално до 39 степени - наведено је у билтену Републичког хидрометеорлошког завода.

Сутра ће минимална јутарња температура ваздуха бити од 15 до 20 степени, понегдје на југу и сјеверу биће тропска ноћ, јутарња температура биће око 22, а највиша дневна од 31 до 36, на сјеверу, а на југу локално до 37-38 степени Целзијусових.

Највиша температура очекује се у уторак и сриједу, 22. и 23. јуна, уз прави топлотни удар.

На сјеверу и југу и ноћне температуре ће бити високе око 20 степени и биће тропска ноћ, истичу из Републичког хидрометеоролошког завода.

У уторак ће у току ноћи биће топло, на сјеверу и југу тропска ноћ. Ујутру и током дана сунчано, веома топло и вруће уз малу дневну облачност.

Минимална температура ваздуха биће од 16 до 21 на југу и локално сјеверу око 23, а највиша дневна температура ваздуха од 30 до 35, на југу и сјеверу око 38 степени.

У сриједу ће током ноћи бити топло, а у већини нижих крајева тропска ноћ.

Ујутру и током дана биће сунчано и вруће уз малу дневну облачност, поподне промјењљиво облачно, вруће и спарно.

Минимална температура ваздуха биће од 15 до 21, на југу и локално сјеверу од 22, а највиша дневна температура ваздуха од 30 до 35, на југу и сјеверу до 39 степени Целзијусових.

У четвртак у току ноћи биће топло, у већини нижих крајева тропска ноћ, ујутру и током дана сунчано, веома топло и вруће уз променљиву дневну облачност.

Касније послијеподне постојаће услови за краткотрајне пљускове у вишим предјелима.

Минимална температура ваздуха биће од 16 до 22, на југу и локално сјеверу до 25, а највиша дневна од 30 до 36 на југу и сјеверу до 39 степени.

Од петка, 25. јуна, биће прекинут период врло високе температуре, мада ће и након тог датума оне остати високе и љетне.

Из Републичког хидрометеоролошког завода наводе да је потребно прилагодити активности температурној ситуацији, која за дјецу и старије значи избјегавање изласка напоље у натоплијем дијелу дана, адекватно одијевање, лагану одјећу, свјетле материјале, адекватну заштиту од сунца и УВ зрачења које ће бити високо, те редовну хидратацију.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана