Томаш: Нова већина жеља СДС-а да скрене пажњу са афера

Срна
Foto: Илустрација

ПРЊАВОР - Начелник општине Прњавор Дарко Томаш рекао је да је иницијатива за формирање нове скупштинске већине у Прњавору заснована на личном интересу појединаца и жељи СДС-а да скрене пажњу са неких важних тема, афера, које су за њих проблематичне.

Томаш је истакао да нова већина није формирана него да је СДС покренула иницијативу за њено формирање, што је њихово легитимно прво, али да је главни разлог скретање пажње са СДС-ових афера у Прњавору као што су “отимање” општинске зграде и њен препис на СДС, афера “Рибњак” или нанесена штета општини од 1,2 милиона КМ због раскида уговора у пројекту “Повелич”, а чије је законско разрјешење покренула садашња општинска власт.

“СНСД у Прњавору не функционише на принципу корумпираности и уцјена. Шест одборника, који ће са СДС-ом покушати да направе нову скупштинску већину, заједно на протеклим изборима нису имали више од 1.000 гласова, што је сигуран показатељ да грађани не желе да ова група утиче на развој локалне заједнице, него да то ради СНСД који је освојио више од 35 одсто гласова”, рекао је Томаш на конференцији за новинаре.

Он је изнио тврдњу да је нова скупштинска већина талац личних интереса Милорада Кондића из Српске радикалне странке “Војислав Шешељ” и одборника из реда националних мањина Бранка Декета.

“То су људи који у посљедњих 10-15 година чине вагу и прекретницу у скупштинским саставима. Проблем са Декетом се појавио када је од скупштинске већине тражио да му се годишње исплати 20.000 КМ. Кондић се за функцију потпредсједника Скупштине општине и плату од 2.000 КМ окренуо на другу страну и то је само лична корист. СНСД је јасно рекао да је дошло вријеме да се то заустави”, навео је Томаш.

Он је додао да грађани од ових шест одборника који су се приклонили СДС-у неће имати никакве користи, само штету и трошак на буџету, али и да се до нове сједнице Скупштине још много тога може десити.

Томаш је рекао и да му је жао што у овој скупштинској већини има нових људи на политичкој сцени који не познају прописе функционисања локалне заједнице, између себе дијеле функције, директорска мјеста, а не знају како је закон прописао избор начелника одјељења, директора јавних институција и предузећа.

“Која год скупштинска већина дјеловала у наредном период неће зауставити развој у Прњавору иза којег стоји СНСД са својим партнерима. Наставићемо истом снагом даље да радимо и развијамо нашу општину”, поручио је Томаш, који је и предсједник ОО СНСД-а.

СДС у Прњавору раније је на конференцији за новинаре објавио да има обезбијеђену нову скупштинску већину са 16 одоборника.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана