Очекује се да предстојећи празници буду круна овогодишње сезоне

Срна
Очекује се да предстојећи празници буду круна овогодишње сезоне

ТРЕБИЊЕ - Смјештајни капацитети у Требињу за предстојеће новогодишње празнике попуњени су више од 90 одсто, а у Туристичкој организацији града очекују добру посјету туриста у овом периоду, па би то требало да буде круна историјске туристичке године, рекао је Срни стручни сарадник Жарко Вицо.

Вицо је рекао да је, судећи према стању резервација, а и по интересовању гостију, пред Требињем добар период кад је ријеч о новогодишњим и божићним празницима.

"Требиње постаје препознатљиво туристичко одредиште годинама уназад за провођење новогодишњих и божићних празника, људи су навикли да је у том периоду у граду мноштво садржаја и манифестација, па ће тако ће бити и ове године. Припремили смо богат и разноврстан програм", рекао је Вицо.

Он је навео да ће за дочек Нове године на градском Тргу слободе од 22.00 часа наступити Пеђа Јовановић, док ће на истом мјесту ноћ раније од 21.00 час грађане и госте забављати Борис Режак.

Вицо каже да су, осим ових концерата припремљени и пропратни садржаји, као што је организовање дјечије Нове године, новогодишњи базар, различите изложбе и авантура аниматори, што су све додатни разлози због којих људи траже Требиње.

"Имаћемо и организованих туристичких група. Требиње се налази на добром подручју кад је ријеч о туристичкој понуди. Постоји добар програм и у околним градовима, постоји дио туриста који ће у оквиру кружних тура за наведене дане боравити у Требињу, тако да можемо бити оптимистични", рекао је Вицо.

Он је истакао да би, сходно томе, новогодишњи празници требало да буду круна историјске туристичке сезоне каква је 2022. година кад је ријеч о туризму у Требињу.

Портпарол хотела "Нар" у Требињу Милица Носовић рекла је Срни да је у овом хотелу већи дио соба већ резервисан за предстојеће новогодишње празнике, али мјеста има још.

"У хотелу `Нар` телефон непрестано звони. Чини ми се сви желе Нову годину дочекати у Требињу. И у протеклој љетној сезони хотел `Нар` био је избор великог броја туриста. Предњаче домаћи, а није фалило ни странаца", рекла је Носовићева, те додала да се у новогодишњим данима очекује врхунац посјете.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана