Тешић: Туризам поспјешили ваучери у које је влада инвестирала пет милиона КМ

Срна
Foto: Срна

БИЈЕЉИНА- Република Српска биљежи рекордну туристичку посјету и томе је значајно допринијела мјера Владе Српске за инвестирање више од пет милиона КМ у додјелу туристичких ваучера грађанима, изјавио је данас помоћник министра за туризам и угоститељство Републике Српске Предраг Тешић.

Он је рекао да постоји могућност, и о томе се разговара, да се направи заједнички пројекат са Србијом и да грађани могу да користе туристичке ваучере своје земље и у Србији и у Српској.

"Имамо чиме да се похвалимо у Републици Срској, имамо туристичке бисере као што су Требиње, Вишеград, Бања Врућица и Бањалука, а и Бијељина има чиме да се похвали са 1.000 лежајева за туристе и феноменалном наплатом боравишне таксе, по чему може бити примјер другим срединама", навео је Тешић.

Бијељина је била домаћин централног обиљежавања Свјетског дана туризма који је окупио туристичке раднике из свих крајева Републике Српске и био прилика за размјену искустава и добрих пракси.

Директор Туристичке организације Републике Српске Миодраг Лончаревић рекао је новинарима да је овогодишња тема манифестације поновно промишљање о туризму и најавио унапређење туристичке понуде и промоцију дестинација уз подршку Владе Републике Српске.

Према његовим ријечима, туристички ваучери су подстакли туристе да што више долазе на дестинације у Српској и посјета туриста Републици Српској је за 56 одсто већа у првих седам мјесеци, а за 40 одсто је више ноћења, док је до сада рекордна 2019. година већ премашена за 10.000 ноћења.

Директор Туристичке организације Бањалука Драгана Вуклиш истакла је да је то град манифестација и адреналина који привлачи велики број туриста на дешавања попут Свјетског такмичење у рафтингу.

Директор вишеградске Туристичке организације Оливера Тодоровић рекла је да се та изузетна дестинација убрзано развија, првенствено у погледу културног туризма.

"Вишеград је доживио свој успон изградњом Андрићграда и постао центар за културни туризам, а настојимо да поред наше бање промовишемо што више потенцијал ријеке Дрине и околних планина", навела је она. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана